4 Portioner

4

Tomatsåsen


g Körbärs tomater på burk

st Vitlöksklyftor

st Färsk chili mild

dl Koriander

dl Torrt vitt vin

msk Kapris

msk Olivolja

Svartpeppar

Salt

Pasta


g Linguine

Salt

Räkor


g Räkor

Garnering


st Citron

msk Koriander

Tomatsåsen


  1. Häll tomaterna i ett durkslag och låt tomatvätskan rinna av i en skål.
  2. Skala vitlöken. Finhacka vitlök och koriander tillsammans.
  3. Värm olivolja i en wokpanna som rymmer både pasta och sås. Fräs vitlök, chili och koriander på mycket låg värme i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt tomaterna och tryck med en gaffel på dem så att de mosas sönder.
  5. Rör sedan ner vinet och kapris i pannan och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med salt och eventuellt lite peppar. Koka såsen i 15 minuter.

Pasta


  1. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull, lägg i pastan och låt den koka 1 minut kortare än koktiden som anges på förpackningen. Pastan ska vara ordentligt ”al dente”.
  2. Häll av vattnet i ett durkslag

Montering


  1. Rör ner pastan i tomatsåsen och blanda väl. Ta pannan från värmen, lägg ner räkorna. Rör om försiktigt.

Garnering


  1. Servera pastan rykande het. Toppa med koriander och finrivet citronskal.