4 Portioner
4
Tomatsåsen
g Körbärs tomater på burk
st Vitlöksklyftor
st Färsk chili mild
dl Koriander
dl Torrt vitt vin
msk Kapris
msk Olivolja
Svartpeppar
Salt
Pasta
g Linguine
Salt
Räkor
g Räkor
Garnering
st Citron
msk Koriander
Tomatsåsen
- Häll tomaterna i ett durkslag och låt tomatvätskan rinna av i en skål.
- Skala vitlöken. Finhacka vitlök och koriander tillsammans.
- Värm olivolja i en wokpanna som rymmer både pasta och sås. Fräs vitlök, chili och koriander på mycket låg värme i 3-4 minuter.
- Tillsätt tomaterna och tryck med en gaffel på dem så att de mosas sönder.
- Rör sedan ner vinet och kapris i pannan och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med salt och eventuellt lite peppar. Koka såsen i 15 minuter.
Pasta
- Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull, lägg i pastan och låt den koka 1 minut kortare än koktiden som anges på förpackningen. Pastan ska vara ordentligt ”al dente”.
- Häll av vattnet i ett durkslag
Montering
- Rör ner pastan i tomatsåsen och blanda väl. Ta pannan från värmen, lägg ner räkorna. Rör om försiktigt.
Garnering
- Servera pastan rykande het. Toppa med koriander och finrivet citronskal.