4 Portioner

4

Pajdeg


dl vetemjöl

g smör

msk vatten

Fyllning


g kallrökt lax

cm purjolök

dl dill

st avokado

Äggstanning


st ägg

dl mjölk

dl grädde

dl ost

tsk salt

krm svartpeppar

Pajdeg


  1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare.
  2. Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

Fyllning


  1. Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen.
  2. Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt. Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.

Tips


  1. Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar.