4 Portioner
4
Pajdeg
dl vetemjöl
g smör
msk vatten
Fyllning
g kallrökt lax
cm purjolök
dl dill
st avokado
Äggstanning
st ägg
dl mjölk
dl grädde
dl ost
tsk salt
krm svartpeppar
Pajdeg
- Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare.
- Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC.
- Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Fyllning
- Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen.
- Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt. Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.
Tips
- Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar.