4 Portioner
4
Köttet
g bacon
g fläskfilé
salt
svartpeppar
st bananer
burk mandarinklyftor
dl vispgrädde
tsk curry
msk mango chutney
st vitlöksklyftor
tsk salt
Riset
dl ris
Köttet
- Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan. Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Lägg över på en tallrik.
- Spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det.
- Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg fläskfilébitarna i stekpannan. Salta och peppra.
- Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta. Lägg köttet i en ugnsform.
- Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet.
- Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll blandningen över det andra i ugnsformen.
- Strö över baconbitarna. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.
Riset
- Koka riset, (se förpackning).