4 Portioner

4

Köttet


g bacon

g fläskfilé

salt

svartpeppar

st bananer

burk mandarinklyftor

dl vispgrädde

tsk curry

msk mango chutney

st vitlöksklyftor

tsk salt

Riset


dl ris

Köttet


  1. Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan. Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Lägg över på en tallrik.
  2. Spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det.
  3. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg fläskfilébitarna i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta. Lägg köttet i en ugnsform.
  5. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet.
  6. Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll blandningen över det andra i ugnsformen.
  7. Strö över baconbitarna. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.

Riset


  1. Koka riset, (se förpackning).