4 Portioner

4

Oxfilén


g oxfilé

Salladen


g romansallad

st morot

st plommon tomater

st rödlök

olivolja

salt

svartpeppar

Brödet


skivor lantbröd

Garnering


parmesanost

Teriyakisås

Servering


dijonsenap

Oxfilén


  1. Putsa oxfilén och dela i 4 st bitar.
  2. Stek oxfilén lätt, ca 2 min på varje sida för en röd och saftig köttbit.

Salladen


  1. Blanda sallad, tomater, morötter i stavar och rödlök i tunna skivor. Blanda i olja, salt och pepper.

Färdigställande


  1. Skär upp köttet i strimlor och fördela på salladsbädden.
  2. Salta och peppra köttet samt ringla över Teriyakisås samt flagad parmesanost.

Servering


  1. Lägg en klick med dijonsenap bredvid på tallriken. Färdig att servera, smaklig måltid!