4 Portioner

4

Laxen


g laxfilé

g fetaost

st soltorkade tomater

dl vispgrädde

tsk provencalska örter

Potatisen


st potatis

st morot

st squash

st röd paprika

Salladen


g sallad

st plommon tomater

Laxen


  1. Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fina portionsbitar.
  2. Salta fisken runt om och sätt den i en smord ugnsform.
  3. Blanda ihop fetaosten med matlagningsgrädden.
  4. strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner.
  5. Tillsätt de provencalska kryddorna, lite salt och krossad svartpeppar.
  6. Bred ut fetaostblandningen över laxbitarna och gratinera i 200° i 20 minuter.

Potatisen


  1. Skär potatis, morötter, paprika och squash i klyftor och lägga dem i en långpanna med bakplåtspapper i och ringla över lite olivolja samt grovsalt.
  2. Tillaga i 200 gradig ugn i ca 20-30 min