4 Portioner
4
Laxen
g laxfilé
g fetaost
st soltorkade tomater
dl vispgrädde
tsk provencalska örter
Potatisen
st potatis
st morot
st squash
st röd paprika
Salladen
g sallad
st plommon tomater
Laxen
- Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fina portionsbitar.
- Salta fisken runt om och sätt den i en smord ugnsform.
- Blanda ihop fetaosten med matlagningsgrädden.
- strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner.
- Tillsätt de provencalska kryddorna, lite salt och krossad svartpeppar.
- Bred ut fetaostblandningen över laxbitarna och gratinera i 200° i 20 minuter.
Potatisen
- Skär potatis, morötter, paprika och squash i klyftor och lägga dem i en långpanna med bakplåtspapper i och ringla över lite olivolja samt grovsalt.
- Tillaga i 200 gradig ugn i ca 20-30 min