4 Portioner

4

Kyckling


g kycklingfileér

msk smör

svartpeppar

salt

Täcke


st gul lök

st vitlöksklyftor

st rostad paprika

dl svarta oliver

g bacon

dl ost

dl Crème fraîche

flingsalt

svartpeppar

Kyckling


  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hetta upp smör/rapsolja och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

Täcke


  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Kärna ur hälften av oliverna och hacka dem.
  2. Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
  3. Rör ihop riven ost och crème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.

Servering


  1. Servera med klyftpotatis och en sallad.