4 Portioner
4
Kyckling
g kycklingfileér
msk smör
svartpeppar
salt
Täcke
st gul lök
st vitlöksklyftor
st rostad paprika
dl svarta oliver
g bacon
dl ost
dl Crème fraîche
flingsalt
svartpeppar
Kyckling
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hetta upp smör/rapsolja och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Täcke
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Kärna ur hälften av oliverna och hacka dem.
- Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
- Rör ihop riven ost och crème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera med klyftpotatis och en sallad.