4 Portioner
4
Kyckling
st kycklingfileér
dl olivolja
st vitlöksklyftor
dl basilika
dl citronsaft
Sallad + dressing
kruka romansallad
g Västerbottensost
g purjolök
dl svarta oliver
msk vinäger
msk olivolja
salt
svartpeppar
Lantbröd
skivor lantbröd
st vitlöksklyftor
olivolja
Till servering
burk salsasås
basilikablad
Kyckling
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg kycklingen i en skål. Häll över olja samt grovhackade vitlöksklyftor, grovstrimlad basilika samt saften från citronen. Snabbmarinera i ca 15 minuter.
- Stek eller grilla kycklingfileerna på medelstark värme i 4-5 minuter per sida. Salta, peppra och varmhåll tills resten är klart.
Sallad + dressing
- Bryt salladsbladen och lägg dem i en skål. Tillsätt osten, löken och oliverna. Blanda vinägern med olja, salt och peppar. Häll det över salladen.
Garnering
- Garnera ev med färsk basilika.