4 Portioner

4

Kyckling


st kycklingfileér

dl olivolja

st vitlöksklyftor

dl basilika

dl citronsaft

Sallad + dressing


kruka romansallad

g Västerbottensost

g purjolök

dl svarta oliver

msk vinäger

msk olivolja

salt

svartpeppar

Lantbröd


skivor lantbröd

st vitlöksklyftor

olivolja

Till servering


burk salsasås

basilikablad

Kyckling


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen i en skål. Häll över olja samt grovhackade vitlöksklyftor, grovstrimlad basilika samt saften från citronen. Snabbmarinera i ca 15 minuter.
  3. Stek eller grilla kycklingfileerna på medelstark värme i 4-5 minuter per sida. Salta, peppra och varmhåll tills resten är klart.

Sallad + dressing


  1. Bryt salladsbladen och lägg dem i en skål. Tillsätt osten, löken och oliverna. Blanda vinägern med olja, salt och peppar. Häll det över salladen.

Garnering


  1. Garnera ev med färsk basilika.