4 Portioner
4
kyckling
g kyckling
tsk salt
krm svartpeppar
msk smör
msk flytande margarin
st rödlök
st vitlöksklyftor
st purjolök
tsk oregano
Klyftpotatis
st potatis
st morot
Sås
dl vispgrädde
msk balsamvinäger
msk kycklingfond
tsk oregano
tsk kinesisk soja
msk idealmjöl
kyckling
- Sätt ugnen på 200°.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
- Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna. Ringla msk flytande margarin över löken. Strö över oregano.
- Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
Sås
- Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min.
Färdigställande
- Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.