4 Portioner

4

kyckling


g kyckling

tsk salt

krm svartpeppar

msk smör

msk flytande margarin

st rödlök

st vitlöksklyftor

st purjolök

tsk oregano

Klyftpotatis


st potatis

st morot

Sås


dl vispgrädde

msk balsamvinäger

msk kycklingfond

tsk oregano

tsk kinesisk soja

msk idealmjöl

kyckling


  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
  3. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna. Ringla msk flytande margarin över löken. Strö över oregano.
  4. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.

Sås


  1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min.

Färdigställande


  1. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.