4 Portioner

4

Kycklingen


kg kycklingfileér

st vitlöksklyftor

dl vitt vin

soltorkade tomater

dl fetaost

dl grädde

dl Crème fraîche

st kycklingbuljong

pkt provencalska örter

salt

svartpeppar

cayennepeppar

Potatisen


st potatis

olivolja

timjan

flingsalt

Kycklingen


  1. Sätt på ungnen på 225 grader Bryn kyckling och lägg i en form, krydda med kryddorna.
  2. Lägg fetaosten över kycklingbitarna
  3. Stek vitlöken i smör och tillsätt vinet, örtkryddorna och de soltorkade tomaterna. låt det koka ihop tills mängden vätska har reducerats till hälften
  4. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. låt kycklingen vara i ugnen 12-15 minuter.

Potatisen


  1. Skiva potatisen och lägg dem lite omlott på ett olivoljat bakplåtspapper.
  2. Ringla olivolja över potatisen samt strö över lite timjan och flingsalt.
  3. Sätt in plåten i ugnen på 175° (grill) tills potatisen är färdig och fått en fin färg.