4 Portioner
4
Kycklingen
kg kycklingfileér
st vitlöksklyftor
dl vitt vin
soltorkade tomater
dl fetaost
dl grädde
dl Crème fraîche
st kycklingbuljong
pkt provencalska örter
salt
svartpeppar
cayennepeppar
Potatisen
st potatis
olivolja
timjan
flingsalt
Kycklingen
- Sätt på ungnen på 225 grader Bryn kyckling och lägg i en form, krydda med kryddorna.
- Lägg fetaosten över kycklingbitarna
- Stek vitlöken i smör och tillsätt vinet, örtkryddorna och de soltorkade tomaterna. låt det koka ihop tills mängden vätska har reducerats till hälften
- Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. låt kycklingen vara i ugnen 12-15 minuter.
Potatisen
- Skiva potatisen och lägg dem lite omlott på ett olivoljat bakplåtspapper.
- Ringla olivolja över potatisen samt strö över lite timjan och flingsalt.
- Sätt in plåten i ugnen på 175° (grill) tills potatisen är färdig och fått en fin färg.